3 tips til dig der vil træne op til et marathon

Har du fået lyst til at gennemføre et marathon, kan det være en god idé at læse lidt op på, hvordan du på bedst mulig vis træner dig op til sådan et løb.

 

Der er mange gode råd at finde ude på nettet, som du kan læse, og der er endda også skrevet mange bøger om emnet, som du sikkert kan finde værdi i at læse.

 

Her kommer vi med vores tre tips til, hvordan du bedst træner dig op til et marathon. Får du brug for nyt udstyr eller nye løbesko undervejs, kan du låne penge til løbesko og løbetøj her.

Undgå at overanstrenge dig selv

Først og fremmest er det vigtigt ikke at overanstrenge dig selv i din træning. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke skal presse dig selv og arbejde hårdt – for det skal du i den grad.

 

Det betyder bare, at du ikke skal helt derud, hvor du begynder at få skader. For får du først en skade, kan du slet ikke løbe, og så kan du godt glemme alt om at holde dig til træningsplanen.

 

Bliver du skadet, kan det være en god idé at arbejde med din skade med det samme, eks. sammen med en fysioterapeut. Lån penge til at gå til fysioterapeut her.

Følg en stram kostplan

Dernæst er det også meget vigtigt at holde dig til en stram kostplan, hvis du vil være sikker på at være i topform, til den dag hvor du skal ud at løbe for alvor.

 

Der er mange løbere, der ikke går nok op i, hvad de spiser. Men det er en skam, da det kan hjælpe deres præstationer gevaldigt bare at spise rigtigt. Så læs gerne op på kost og ernæring inden for løb, hvis du vil yde dit bedste på den store dag.

Der skal også løbes på de kolde og våde dage

Sidst, men ikke mindst, er det klart, at du bliver nødt til at holde dig til træningsplanen, hvis du har i sinde at komme helskindet igennem dit første marathon.

 

Det betyder blandt andet også, at du er nødt til at træne på de dage, der ikke er de mest indbydende til løb. Der skal løbes i regn, blæst og endda sne, hvis det er nødvendigt for dig. Alternativt kan du tage træningen på et løbebånd på de helt slemme dage, men du må på intet tidspunkt springe en træning over.