3 sportsgrene der egner sig godt til vinteren i Danmark

Savner du at dyrke sport om vinteren, fordi din primære sport måske bliver sat på pause i de måneder, hvor vi har frostgrader her i landet, har vi her samlet en god bunke ideer til, hvad du ellers kan dyrke af sport, mens det sner udendørs.

 

Der er stadig nogle sportsgrene, du sagtens kan lave udendørs, selvom det er koldt. Det vil du også se på listen herunder. Ellers er der jo en lang række sportsgrene, der primært foregår indendørs, og som vil være en god vintersport at starte på.

 

Vil du dele dine erfaringer med din sport, kan du her lære at lave en hjemmeside til det formål.

Badminton

Badminton er uden tvivl en perfekt sport for dig, der ikke gider at kæmpe med regn og slud, men som bare gerne vil kunne spille året rundt – også når det er frostgrader udenfor. Badminton er den perfekte sport, da den både egner sig til single og par, hvor du har mulighed for at dyste alene mod modstanderen eller mod dine venner i fire personers mix kamp.

 

Der er mange sportshaller rundt omkring i landet, hvor det kan lade sig gøre at spille badminton. Du kan enten starte i en klub, eller du kan leje dig ind på en bane sammen med dine venner.

Løb

Selvom det kan være koldt at løbe om vinteren, betyder det ikke, at det ikke sagtens kan lade sig gøre. Du skal naturligvis ikke sætte liv og lemmer på spil ved at løbe på frostglatte veje, men der er store dele af vinteren, hvor vejene ikke er frosset til, hvor det mere bare handler om viljestyrke til at komme ud i det kolde vejr.

 

Og på de dage, hvor det ikke er til at løbe udendørs, kan du jo altid finde dig et løbebånd inden for, som du kan træne på. Det er ikke det samme som at løbe ude, men det er et fint supplement.

 

Der kan også tit være løb, du kan deltage i, på dit arbejde, i din fagforening eller a-kasse. Se mere om hvad du får ud af en a-kasse her.

Yoga

Yoga er i den grad også en god aktivitet, som du kan dyrke i løbet af vinteren. Det er måske noget, du kan supplere til din nuværende træning, og som kan hjælpe dig med at få endnu mere succes i den sportsgren, du allerede dyrker.

 

Der er rigtig mange atleter og sportsfolk, der bruger yoga som en del af deres træning, selvom deres sport måske kan falde langt væk fra selve yoga. Det er meget givende, og det kan i den grad laves året rundt.