Forkæl dig selv med en massage her i efteråret

Det er altid en god idé at forkæle sig selv med en massage. Fordi det gør os mere afslappede og glade, og fordi det er sundt for kroppen. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvorfor det er så vigtigt at få massage – især her i efteråret. Vi vil også give dig nogle gode råd om, hvilken type massage du skal vælge, hvis du gerne vil have mest ud af behandlingen. Sidst, men ikke mindst vil vi give dig nogle tegn på, hvornår det er tid til at forkæle sig selv med en massage.

Mange mennesker tror, at massage kun er for personer, der lider af smerter eller spændinger. Men dette er langt fra tilfældet. Selv om massage kan hjælpe med at lindre smerter, kan det også have mange andre fordele. Massage kan faktisk være gavnligt for alle – unge som gamle, raske som syge.

Nogle af de fordele, man kan få ved at modtage massage jævnligt, er:

– Forbedret søvnkvalitet

– Lavere stressniveau

– Lavere blodtryk og puls

– Forbedret cirkulation

– Mindsket muskelspændinger

– Forbedret bevægelighed hos ældre

– Mere energi

– Bedre humør

Det er altså rigtigt mange gode grunde til at få massage. Og det er især i efteråret, hvor vi ofte føler os trætte og stressede, at det kan være en god idé at forkæle sig selv med en afslappende massage.

Typer af massage

Der findes mange forskellige typer af massage. Og det kan være svært at vælge den helt rigtige, hvis man ikke er bekendt med de forskellige muligheder. Her kommer en kort introduktion til nogle af de mest populære typer af massage du kan få på https://zency.dk/:

Sportsmassage: En sportsmassage er god for dig, der dyrker regelmæssig sport – både for at forebygge skader og for at lindre eventuelle smerter eller spændinger. Sportsmassagen har typisk et lidt hårdere tryk end andre massage-typer, og den kan være en smule ubehagelig i starten. Men efterfølgende vil du føle dig mere afslappet og energisk.

Gravidmassage: Hvis du er gravid, skal du være ekstra forsigtig med, hvilken type massage du vælger. Gravide bør ikke få for hård massage, da dette kan være skadeligt for barnet. Derfor anbefales det kun at få en gravidmassage af en uddannet massør, der har erfaring med denne type massage. Gravidmassage kan mindske ryg- og bensmerter, som mange kvinder oplever i løbet af deres graviditet.

Sportmassage: En af de mest populære massør behandlinger, der er god for dig, der dyrker regelmæssig sport – både for at forebygge skader og for at lindre eventuelle smerter eller spændinger. Sportsmassage har typisk et lidt hårdere tryk end andre tidligere nævnte massager, og den kan være en smule ubehagelig i starten. Men efterfølgende vil du føle dig mere afslappende og energisk.

Har du brug for massage?

Men her er nogle tegn, du kan være opmærksom på, som kan være et indikator på, at din krop har brug massage:

– Du føler dig træt og uoplagt

– Du har spændinger i musklerne

– Du har smerter i kroppen – især i ryg, nakke eller skuldre

– Du sover dårligt

– Du føler dig stresset