Derfor skal du klare bundmalingen i efteråret

Tænker du at bundmalingen kun kan gøres i foråret, inden båden skal i vandet? Så kan du godt tro om igen. Du kan nemlig sagtens male båden allerede i efteråret, når du trækker båden på land – og i mange tilfælde kan det faktisk være en rigtig god idé lige netop at klare malerarbejdet i efteråret. Vi har her fundet tre store fordele ved at klare bundmaling af båd i efteråret.

Temperaturen er bedre i efteråret

Båden har stået i frost hele vinteren – og det tager tid for båden at blive varmet ordentligt op. Det tager især lang tid i foråret, hvor det kun meget langsomt bliver varmt hen mod påsken. Bundmaling skal som minimum have 18 grader for at du kan opnå et optimalt resultat, og det kan derfor være svært at finde en god dag i foråret, hvor du kan klare malerarbejdet. Du kan så blive tvunget til at klare malerarbejdet ved for lave temperaturer eller også er du tvunget til at vente, indtil temperaturen er høj nok. Det kan betyde, at båden enten ikke er godt nok beskyttet, når den kommer i vandet eller at den kommer i vandet meget sent.

Hvis du i stedet allerede klarer malerarbejdet i efteråret, når du tager båden op af vandet, kan du hurtigt finde en dag, hvor temperaturen siger 18 grader. Her er båden også allerede ”varm” efter den dejlig varme sommer, vi har haft, og det giver dig de bedste forudsætninger for at male båden.

Det giver et bedre resultat

Som nævnt kræver det optimale resultat at der er minimum 18 grader, og det kan være svært at finde en dag i foråret. Hvis du klarer malerarbejdet i efteråret, hvor der er lidt flere dage med høje temperaturer at vælge imellem og din båd stadig er lidt varm efter en dejlig varm sommer, kan du vide dig helt sikker på, at din båd får det bedst mulige resultat. Det sikrer, at din båd er godt beskyttet mod f.eks. rurer og osmose, og det sørger også for, at din båd glider nemt og gnidningsfrit gennem vandet hele sæsonen igennem – uden at du skal i gang med malerarbejdet igen.

Båden er med det samme klar til at blive sat i vandet i foråret

Traditionelt er det jo sådan, at man først skal have gjort båden ren og malet, inden den kan komme i vandet i foråret. Det betyder, at man skal i gang med det hårde arbejde og vente til malingen er tør, før man overhovedet kan komme ud på vandet.

Det behøver du dog ikke vente på, når du allerede har malet båden i efteråret. Så har du ligesom allerede klaret alt det hårde arbejde inden vinteren, og du kan altså med god samvittighed sætte båden i vandet. Det kan betyde, at du kan komme en del hurtigere ud på vandet end dine sejlervenner.