5 nemme styrke- og balance øvelser som forbygger fald og skader på SUP Board

Det ser fedt ud når du ser en gruppe bare glide afsted på deres SUP boards, og jeg vil garantere dig at de nyder det lige så meget!

Nemt ser det ud, og selv om SUP boarding er for hele familien i alle aldre og kropsstand, så er det en god idé at træne sig op så det ikke helt er Bambi på glatis. Du vil herunder finde 5 gode øvelser som styrker de vigtige muskelgrupper der bruges, når du er ude på vandet på dit SUP Board.

  1. Hoppe Squats

Sikre dig at gå rent ned i en god squat, men undgå at komme over 90 grader med knæ og husk at hold ryggen rank, derefter rejs dig i et kontrolleret hop. Gør dette 3×12 gange.

 

  1. Væg sits

Gå til din nærmeste glatte væg og stil dig med ryggen op af denne, mens du læner dig med press på vægen, så skal du langsomt dale ned i en siddende position, du skal faktisk lade som om at du har en usynlig stol, der sidder fast på væggen. Lav denne øvelse 3x 30 sekunder hvor du rejser dig langsomt og kontrolleret op igen.

 

  1. Lounges

Lounges er en fantastisk øvelse, ikke kun til at forberede dig til SUP Boarding, men denne styrker dine core muskler så det basker, men det er vigtigt at du laver dem rigtigt – er du i tvivl så søg på youtube efter en video. Som rette snor skal du huske at have din ryg 90 grader til jorden hele tiden, på denne måde får du aktiveret dine lårmuskler bedst. 3x 12 gange

 

  1. Burpees

Burpees er også rigtig gode da du både får styrket overkroppen så du bedre kan padle med kræft, men også mave- og lår muskler får en god aktivering som sikre at du får bedre kontrol når du er ude med dit SUP Paddle board. Lav 3x 12 Burpees

 

  1. Planken

Planken er også en øvelse som er rigtig god til at styrke overkrop samt mave- og ryg muskler, jo stærkere du er i dine core muskler, des bedre kontrol vil du have ude op vandet.

Lav planken i 3x 3 minutter og gerne længere hvis du kan.

 

Med dette udvalg af øvelser vil du sikre dig at din krop er så klar som mulig til at få de bedste timer på dit SUP Board, des bedre i stand du er, des større chancer har du for at slippe for skader ved at falde af. Oftest når man falder af så sker der ikke noget da SUP Boarding er en sport som ikke kræver det helt vilde fysik, men du vil komme i rigtig god form af det samt du vil opleve at din overkrop og ryg bliver mere markeret.

 

Rigtig god fornøjelse på vandet!